Dom > Novice > Vsebine

Kalij Humate Ali je strupen

Nov 02, 2017

Kalijev hidroksid ima pekoč občutek na tkiva, ki lahko raztopijo beljakovine in tvorijo alkalno denaturirane beljakovine. Raztopina ali prašek na plašču, zlasti na sluznici, je povzročil mehke barve. Višja je koncentracija raztopine, tem bolj je temperatura, tem močnejši je učinek. Brizenje v oko ne more samo poškodovati roženice, ampak tudi poškodovati globoko tkivo očesa.

Najvišja dovoljena koncentracija je bila 0,5 mg / m. Delo bi moralo biti, da se prepreči dotik kože in oči, če se po nesreči dotaknejo poškodovane dele, ki so na voljo za pranje vode, nato pa mokro stisnite 5% ocetne kisline, vinske kisline, klorovodikove kisline ali raztopine citronske kisline; kot so človeški očesni splash, uporabljena voda ali fiziološka raztopina, skrbno počasi oprati 10 do 30 minut, nato pa v 2% ali 0,5% raztopine novokainine ropivakaina. Ko je treba operacijo izdelati iz robustnih kombinezonov, nositi gumijaste rokavice, rokave, predpasnike, gumijaste čevlje in druge delovne potrebščine, je treba roke prevlečiti z nevtralno in hidrofobno mazilo.

Varnostni ukrepi glede kalijevega hidroksida: stik s kožo: takoj odstraniti kontaminirana oblačila, sprati z veliko tekočo vodo vsaj 15 minut. Zdravljenje.

Stik z očmi: takoj dvignite veke in temeljito sperite z veliko tekočo vodo ali fiziološko raztopino najmanj 15 minut. Zdravljenje.

Vdihavanje: hitro pobegnite od prizorišča do svežega zraka. Dihalna pot ne sme biti neovirana. Če je dihanje težko, dajte kisik. Če se dihanje ustavi, se izvede takojšnje umetno dihanje. Zdravljenje.

Zaužitje: gargle z vodo, pitje mleka ali jajčeca. Zdravljenje.

Način za gašenje požara: uporabiti vodo in pesek, da jih shranite, vendar preprečite, da bi proizvod izpljusil in povzročil opekline.

Kalijev hidroksid za uporabo in uporabo

Anorganska industrija, ki se uporablja za proizvodnjo kalijeve soli, kot so kalijev permanganat, kalijev nitrit, dva kalijevega hidrogenfosfata in drugih surovin. Kemična industrija se uporablja za izdelavo mila, mila in kalija Wash šampon, mehka mila, smetana, smetane, šampona in drugih surovin. Farmacevtska industrija se uporablja za izdelavo progesterona, vanilina in drugih surovin. Barvna industrija se uporablja za izdelavo melaminskih barvil.

Industrija baterije se uporablja za izdelavo alkalnih baterij. Uporablja se kot sušilec, sorbent, ki se uporablja za pripravo kalijevega mila, oksalne kisline in raznih soli, ki se uporablja tudi za galvaniziranje, graviranje, litografijo itd .; kalij se večinoma uporablja za proizvodnjo surovin, kot so kalijev permanganat, kalijev karbonat itd. V farmacevtski industriji za proizvodnjo kalijevega borohidrida, spironolakona, batilnega alkohola, progesterona in testosterona propionata. Za proizvodnjo kalijevega mila, alkalne baterije, kozmetike v lahki industriji (kot so smetana, smetana in šampona).

V industriji barvila se uporablja za proizvodnjo barvil, kot je vat modri RSN, itd. V elektrokemijski industriji se uporablja za galvanizacijo, graviranje in tako naprej. V tekstilni industriji se uporablja za tiskanje, beljenje in merceriziranje ter se uporablja kot glavna surovina za umetna vlakna in poliestrska vlakna. Poleg tega se uporablja tudi v metalurškem ogrevanju in razmaščevanju usnja. Osnovne kemične surovine, ki se uporabljajo v medicini, dnevna kemična industrija itd. Absorbenti za analitične reagente, saponifikacijske reagente, ogljikov dioksid in vodo, ki se uporabljajo tudi v farmacevtski industriji.