Dom > Novice > Vsebine

Kalijeva humana reakcija z vodo

Oct 11, 2017

Kalijev hidroksid (kemijska formula: KOH, količina: 56,11) bel prah ali luskasta trdna snov. Kalij Humat Tališče 360 ​​~ 406 ℃, vrelišče 1320 ~ 1324 ℃, relativna gostota 2,044 g / cm3, plamenišče 52 ° F, refrakcijski indeks n20 / D1,421, parni tlak 1mmHg (719 ℃) . Z močnim alkalnim in korozivnim. Preprosto absorbira vlago v zraku in razkroj, absorpcijo ogljikovega dioksida iz kalijevega karbonata. Raztopljeni v približno 0,6 delov tople vode, 0,9 delov hladne vode, 3 delov etanola in 2,5 delov glicerola. Kalij Humat Ko se raztopi v vodi, alkoholu ali obdelan s kislino, da proizvede veliko toplote. PH raztopine 0,1 mol / l je znašal 13,5. Srednje strupeni, pol smrtonosni odmerek (podgana, oralni) 1230mg / kg. Topen v etanolu, kalij Humate rahlo topen v etru. Je zelo močna alkalna in jedka, njegova narava in kavstična soda podobna

1, ki se uporablja kot sušilno sredstvo, vpojno, za proizvodnjo oksalne kisline in različnih kalijev, pa tudi za galvanizacijo, kiparstvo, litografijo in tako naprej.

2, ki se večinoma uporablja za proizvodnjo surovin, kot je kalij, kot so kalijev permanganat, kalijev karbonat ipd. V farmacevtski industriji, kalij Humate za proizvodnjo kalijevega bor, spironolakton, heparanol, testosteron propionat in tako naprej. V lahki industriji za proizvodnjo kalijevega mila, alkalnih baterij, kozmetičnih izdelkov (kot so hladna smetana, smetana in šampon). V industriji barv, za proizvodnjo barv, kot so zmanjšanje modre RSN in tako naprej. V elektrokemijski industriji, za galvanizacijo, kiparstvo in tako naprej. V tekstilni industriji, za tiskanje in barvanje, beljenje in merceriziranje, kalijev Humate in veliko število, ki se uporabljajo za izdelavo umetnih vlaken, glavnih surovin iz poliestrskih vlaken. Poleg tega se uporablja tudi za metalurške grelnike in razmaščevanje usnja in tako naprej.

3, kemične surovine, za medicino, gospodinjske kemikalije in tako naprej.

4, ki se uporablja kot analitični reagenti, saponifikacijski reagenti, ogljikov dioksid in absorber vlage.

5, kemična industrija za izdelavo pralnega mila, kalijev Humate šampon, mehak milo, smetana, hladna smetana, šampon in druge surovine. Farmacevtska industrija za proizvodnjo progesterona, vanilina in drugih surovin. Barvna industrija se uporablja za izdelavo melaminskih barvil. Industrija baterij se uporablja za izdelavo alkalnih baterij.

Priprava elektrolita za elektrolizo živega srebra z elektrolizo diafragme. Elektrolizna komora za grafit (ali kovino) za anodo, živo srebro kot katodo, Kalij Humatna elektroliza klornega plina v proces sušenja klora, nastajanje kalijevega amalgama v živosrebrni komori. Večina nezreagiranega kalijevega klorida se zdravi v razredčenem stanju slanice in se vrne na stopnjo raztapljanja surovin. Kalijev amalgam reagira z vodo, da proizvede kalijev hidroksid in vodik. Zaradi raztopine živega srebra iz koncentracije kalijevega hidroksida 45% do 50% se lahko uporabljajo kot tekoči proizvodi kalijevega hidroksida, kalijevega humata, pa tudi s kavstičnim loncem s paro v paro ali v obliki produktov kalijevega hidroksida.