Dom > Novice > Vsebine

Humična kislina Narava

Oct 11, 2017

Huminska kislina je mešanica amorfnih makromolekularnih spojin, ki vsebujejo jezike benzena, humične kisline karboksilne skupine in fenolne skupine, ki se nabirajo z vrsto procesov razgradnje mikroorganizmov in transformacije ter geokemije. Lahko se pridobiva iz šote, lignita, premogovega premoga ali nekaterih tal. Huminska kislina je črni ali rjavi koloidni material, je velika skupina policikličnih kondenziranih obročnih organskih spojin, humilna kislina takšne snovi za izboljšanje plodnosti tal in izboljšanje strukture tal ima dober učinek.

Če je tla le majhen pesek in voda, je pesek enostavno razpadati. Huminska kislina je lepilo, ki ne razkroži peska. Če se voda vbrizga v pesek, se humilna kislina dvigne, voda hitro izhlapi; ali bo voda hitro zaprla. Če se hmeljna kislina doda v pesek in vodo, se po eni strani zmanjša izhlapevanje vode, po drugi strani pa zmanjša izgubo vlage, zlasti molekul vode, ki so globoko združljive z humno kislino. Če enako količino peska in mešanice humične kisline, zmes ne more samo absorbirati več vode, in voda ni lahko izgubiti. Huminska kislina lahko tla postane določena podporna sila, Humic Acid podpira rast pridelka. Torej, huminska kislina je sredstvo za zadrževanje vode v tleh.

Huminska kislina ima močno kelacijsko sposobnost kelati skoraj vsa hranila, potrebna za rast rastlin. Na primer, v tleh je veliko karbonatnih ionov. Kalcijevih ionov, ki so potrebni za rast rastlin, jih zlahka privlačijo karbonatni ioni. Tvorba kalcijevega karbonata, vendar če je situacija s huminsko kislino enaka, bo huminska kislina trdno zaklenjena iona kalcija, da se prepreči, da bi jo ionizirali in karbonatni ioni, zato je kalcij ioni ne bodo določeni, brez kalcijevih ionov brez humične kisline bo absorpcija rastlin, povečanje kalcija, potrebnega za rast rastlin. Podobno obstajajo tudi druga hranila, kot je magnezijev cink.

V zadnjih letih pretirana uporaba kmetijskih zemljišč gnojilo, tla ni zakisljevanje je zasoljevanje. Kislina, ki se zanaša na alkalije, da se nevtralizira, alkalije, da se zanašajo na kislino za kondicioniranje. V kemijskih eksperimentih obstaja vrsta snovi, imenovane "pH pufer", pufer pa je narava kisline, Humična kislina in narava baze. Ko se kislina doda pufru, pufer igra lastno alkalno in vpliv kisline, tako da stopnja zakisljevanja postane zelo počasna. Huminska kislina je takšna pufer. Dejstvo je, da so humojske kisline v kislih tleh dobre rezultate, ključno je, da lahko kelatne strupene ione iz aluminija. Eksperimentalni podatki kažejo, da se lahko kislinska vsebnost aluminijevega tlaka v presežku, humana kislina zavije v aluminijeve ione, tako da je zaradi istega razloga v aluminijevem in rastlinskem stanju, Humic Acid težke kovine, kot so svinec in kadmij, huminska kislina, zato je njegova edinstvena narava Postanite protistrup tla.