Dom > Novice > Vsebine

Huminska kislina se zanašajte na kislino v kondicioniranje

Sep 29, 2017

Če je tla le majhen pesek in voda, je pesek enostavno razpadati. Huminska kislina je lepilo, ki ne razkroži peska. Če se voda vbrizga v pesek, se humilna kislina dvigne, voda hitro izhlapi; ali bo voda hitro zaprla. Humična kislina Če se v pesek in vodo dodaja humna kislina, se po eni strani zmanjša izhlapevanje vode, po drugi strani pa zmanjša izgubo vlage, zlasti molekul vode, ki so globoko združljive z humno kislino. Če enako količino peska in mešanice humične kisline, Humic Acid mešanica ne more samo absorbirati več vode, in voda ni enostavno izgubiti. Huminska kislina lahko tla oblikuje določeno podporno silo, podpira rast pridelka. Torej, huminska kislina je sredstvo za zadrževanje vode v tleh.

Huminska kislina ima močno kelacijsko sposobnost kelati skoraj vsa hranila, potrebna za rast rastlin. Na primer, v tleh je veliko karbonatnih ionov. Kalcijevih ionov, ki so potrebni za rast rastlin, jih zlahka privlačijo karbonatni ioni. Tvorba kalcijevega karbonata, vendar če je situacija s huminsko kislino enaka, bo huminska kislina trdno zaklenjena iona kalcija, da se prepreči, da bi jo ionizirali in karbonatni ioni, zato je kalcij ioni ne bodo določeni, brez kalcijevih ionov brez humične kisline bo absorpcija rastlin, povečanje kalcija, potrebnega za rast rastlin. Podobno obstajajo tudi druga hranila, kot je magnezijev cink.

V zadnjih letih pretirana uporaba kmetijskih zemljišč gnojilo, tla ni zakisljevanje je zasoljevanje. Kislina, ki se zanaša na alkalije, da se nevtralizira, alkalije, da se zanašajo na kislino za kondicioniranje. V kemijskih eksperimentih obstaja vrsta snovi, imenovane "pH pufer", pufer pa je narava kisline, Humična kislina in narava baze. Ko se kislina doda pufru, pufer igra lastno alkalno in vpliv kisline, tako da stopnja zakisljevanja postane zelo počasna. Huminska kislina je takšna pufer. Dejstvo je, da so humojske kisline v kislih tleh dobre rezultate, ključno je, da lahko kelatne strupene ione iz aluminija. Eksperimentalni podatki kažejo, da se lahko kislinska vsebnost aluminijevega oksida v presežku, huminska kislina zavije v aluminijeve ione, tako da je stik z aluminijem in rastlinami isti razlog za težke kovine, kot sta svinec in kadmij, huminska kislina, zato je njegova edinstvena narava postala antidot za tla.

Če izboljšamo le slano zemljo, je lahko neposredna uporaba prahu humične kisline v surovinah, vendar mora biti brez surovin, ki vsebujejo huminsko kislino Caixing, humična kislina z visokim premogom kalcija in magnezijeve humične kisline, njegova vloga ni velika;

Če želimo uporabiti gnojila, glede na različna obdobja, uporaba soli humične kisline, kot so kalijev gumijev kislina ali amonijev humat, ali izbiro izdelkov fulvične kisline;

Če je rastlinska pridelava sorazmerno visoka, lahko Humic Acid izbere boljšo absorpcijo izdelkov fulvične kisline, kot so sadje in zelenjava v času izbire sadja kalijevega fulvata.