Dom > Novice > Vsebine

Humična kislina izhlapevanje vode

Sep 22, 2017

Če je tla le majhen pesek in voda, je pesek enostavno razpadati. Huminska kislina je lepilo, ki ne razkroži peska. Če se voda vbrizga v pesek, se humilna kislina dvigne, voda hitro izhlapi; ali bo voda hitro zaprla. Če se hmeljna kislina doda v pesek in vodo, se po eni strani zmanjša izhlapevanje vode, po drugi strani pa zmanjša izgubo vlage, zlasti molekul vode, ki so globoko združljive z humno kislino. Če enako količino peska in mešanice humične kisline, Humic Acid mešanica ne more samo absorbirati več vode, in voda ni enostavno izgubiti. Huminska kislina lahko tla oblikuje določeno podporno silo, podpira rast pridelka. Torej, huminska kislina je sredstvo za zadrževanje vode v tleh.

Huminska kislina ima močno kelacijsko sposobnost kelati skoraj vsa hranila, potrebna za rast rastlin. Na primer, v tleh je veliko karbonatnih ionov. Kalcijevih ionov, ki so potrebni za rast rastlin, zlahka pritegnejo karbonatni ioni. Tvorba kalcijevega karbonata, humične kisline, vendar če je situacija v humani kislini enaka, bo Humic Acid huminska kislina trdno zaklenjena iona kalcija, da se prepreči, stik, tako da kalcijevih ionov ne bodo določeni, prosti kalcijevi ioni bo absorpcija rastlin, povečati kalcij, potreben za rast rastlin. Podobno obstajajo tudi druga hranila, kot je magnezijev cink.

V zadnjih letih pretirana uporaba kmetijskih zemljišč gnojilo, tla ni zakisljevanje je zasoljevanje. Kislina, ki se zanaša na alkalije, da se nevtralizira, alkalije, da se zanašajo na kislino za kondicioniranje. V kemičnih eksperimentih obstaja vrsta snovi, imenovanih "pH pufer", Humična kislina pa pufr tako narava kisline kot narava baze. Ko se kislina doda pufru, pufer igra lastno alkalno in vpliv kisline, tako da stopnja zakisljevanja postane zelo počasna. Huminska kislina je takšna pufer. Pravzaprav so humicne kisline v kislem tleh dobre rezultate, Humic Acid je ključnega pomena za to, da lahko kelati strupene aluminijeve ione. Eksperimentalni podatki kažejo, da se lahko kislinska vsebnost aluminijevega tlaka v presežku, humana kislina zavije v aluminijeve ione, tako da je zaradi istega razloga v aluminijevem in rastlinskem stanju, Humic Acid težke kovine, kot so svinec in kadmij, huminska kislina, zato je njegova edinstvena narava Postanite protistrup tla.