Dom > Novice > Vsebine

Učinki in razlike v humani kislini, rumeni humani kislini in aminokislini.

May 23, 2018

1. Huminska kislina


Huminska kislina so ostanki rastlin in živali, predvsem z razgradnjo mikroorganizmov in preoblikovanjem rastlinskih ostankov ter nizom kompleksnih kemijskih reakcij, ki tvorijo organsko snov. Iz mikro perspektive je sestavljen iz aromatičnih in različnih funkcionalnih skupin organskega polimera, večinoma sestavljen iz ogljikovih, vodikovih, kisikovih, dušikovih in žveplovih elementov, je vrsta večvalentnih polikondenzatnih fenolnih aromatskih spojin in dušikovih spojin. Njegova funkcija je dobra fiziološka aktivnost in absorpcija, kompleksacija, izmenjava in tako naprej. Na splošno se razprostira v premogih, živalskih odpadkih, organskih gnojilih, tleh, vodnih sedimentih, živalskih in rastlinskih ostankih.

Črna tla zaradi svoje vsebnosti huminske kisline, premoga na nizki ravni, kot so preostanek premoga, lignita, vsebnosti humicne kisline v šoki v najvišji (30% 80%), nato pa vsebnost ekološkega komposta znaša 5% - 20 %. Vsaka umetna oksidacija, kot je obdelava zraka, ozona ali dušikove kisline, lahko tvori regeneracijsko humno kislino.

Glede na topnost in razvrstitev barve v raztopini ga lahko razdelimo na tri skupine: najprej del, ki je topen v acetonu ali etanolu, imenujemo rjava rotna kislina; Drugič, netopen v acetonu se imenuje črna gniloba; Tretjič, del, ki je topen v vodi ali razredčeni kislini, se imenuje rumena gniloba.

Uporablja se za kmetijstvo kot prehranski dodatek, aditivi za korenine in gnojila, posodo za tla, regulator rasti rastlin, listno gnojilo, anti-hladno sredstvo, sredstvo za zaščito pred suhimi snovmi, sinergist sestavljenih gnojil itd. Huminsko kislinsko gnojilo, ki je kombinirano z dušikom in fosforjem, ima funkcijo povečanja učinkovitosti, izboljšanja tal, spodbujanja rasti pridelkov in izboljšanja kakovosti kmetijskih proizvodov. Ugotovljeno je bilo, da magnezijev humat, cinkov humat, huminska kislina in sečnina dobro vplivajo na zmanjšanje pomanjkanja magnezija, pomanjkanja cinka in pomanjkanja železa v sadnih drevesih. Kombinacija huminske kisline in herbicida, atrazina in drugih pesticidov lahko izboljša učinkovitost in zavira razstrupljanje. Natrijev humat je učinkovit za zdravljenje gnilobe jabolk.


2. Fulvinska kislina


Širok smisel je regulator rasti rastlin, lahko spodbujajo rast rastlin je še posebej primeren nadzor krmnih listov stomatalna odprtost, zmanjšanje transpiracije, proti suši ima pomemben učinek, lahko izboljša sposobnost umetnosti, povečanje proizvodnje in izboljšanje kakovosti, glavni predmet uporabe za pšenico , koruza, sladki krompir, koruza, riž, bombaž, arašidi, oljna repica, tobak, sviloprejk, melone in sadje, zelenjava itd .; Lahko se meša z nekaterimi nealkoholnimi pesticidi in pogosto sinergističnim učinkom.


3. Aminokisline


Aminokisline imajo tri vloge pri rasti rastlin: prvič, dodatni vir prehrane organskega dušika; Drugič, kelacijsko sredstvo kovinskih ionov. Aminokisline imajo funkcijo kelatnega kovinskega iona, ki je enostavno rastlina v zahtevani količini elementov in elementov v sledeh (kalcijev magnezijev železov manganov cinkovi baker molibden bor, itd.) V obrat za prevoz telesa, izboljšanje uporabe obrata za različne hranilne snovi; Tretjič, pripravek za spodbujanje encima. Aminokisline so promotorji in katalizatorji za sintezo encimov v rastlinah, ki igrajo pomembno vlogo pri metabolizaciji rastlin. Vendar pa se aminokisline zlahka asimilirajo / razkrojajo z bakterijami v tleh, zato jih ne smemo uporabljati kot osnovno gnojilo v tleh. Namesto tega se naredi v listno površinsko gnojilo, ki je razpršeno na listih, da omogoča rastlinam, da absorbirajo aminokisline in druge elemente neposredno skozi liste.