Dom > Novice > Vsebine

Ali Cherry raje organsko gnojilo ali sestavljeno gnojilo?

May 30, 2018

image.png

Organska gnojila vsebujejo veliko biološkega materiala, ostanki živalskega in rastlinskega izvora, odpadki, odpadni materiali, kot je uporaba organskega gnojila, ne zagotavljajo le celovite prehrane za pridelke, ampak tudi z dolgim učinkom gnojila, lahko povečajo in posodabljajo organsko snov v tleh, spodbujajo mikrobiološko razmnoževanje , izboljšanje telesnih in kemijskih lastnosti zemlje ter biološke aktivnosti.

Sestavljeno gnojilo je anorgansko, običajno visoko vsebnost kemično gnojilo, ki ga fizično ali kemično sintezo. Zelo pomembno je uravnotežiti gnojenje, izboljšati izkoriščenost gnojil in spodbujati visok donos in stabilen pridelek pridelkov.

Pri dveh gnojilih je naš predlog, da uporabimo več organskih gnojil. Ker je omejeno stanje sestavljenih gnojil več kot pri organskih gnojilih. Njegova razmerja hranil so vedno fiksna in vrste, količine in deleži hranil, ki jih zahtevajo različna tla in pridelki, so raznoliki. Pred uporabo je potrebno izmeriti tla, da bi razumeli teksturo in prehranski status tal na terenu. Poleg tega ga je treba kombinirati z gnojili za enoto, da bi dosegli boljše rezultate. Pravzaprav se lahko ta dva gnojila uporabita skupaj, sestavljena gnojila in organska gnojila pa se lahko uporabita skupaj za izboljšanje učinkovitosti gnojil in izkoriščenosti hranil. Uporaba organskih gnojil ne samo izboljša tla in aktivira koristne mikroorganizme v tleh, ampak tudi prihrani energijo in zmanjšuje onesnaževanje okolja. Uporaba nekaterih bioorganskih gnojil ne more le izogniti zapletenim procesom tradicionalne pridelave organskih gnojil, temveč tudi prsti s številnimi koristnimi mikroorganizmi za aktiviranje hranilnih snovi v tleh in zmanjšanje prepreke neprekinjenega obrezovanja. Normalni odmerek ne škoduje koreninam rastline. Vendar pa bo preveč organskih gnojil gorijo korenine. Organska gnojila so bila dolgo fermentirana in vsebnost anorganskih soli v njih ni bila nizka. Zato, če se uporabi več gnojil, bo koncentracija ionov v koreninah zagotovo previsoka in se bo zgodilo gorenje korenin. Ampak ni ožganih rastlin.

1. Učinek gnojil organskega gnojila je stabilen in blag, sprememba topnosti v tleh je razmeroma počasna, kar ne povzroči smrti rastlinske dehidracije.

2. Organska gnojila se obdelujejo z visokimi temperaturami in starajočo fermentacijo in se nanesejo na tla, za razliko od nepredelanih gojilnic goveda, bolečine in fermentacije, korenine gnilobe pa bodo gnile.

image.png


Kaj, če je znesek preveč?

1. Prezračevanje je treba okrepiti, da se prepreči širjenje onesnaženosti zraka. Amonijak, ki ga proizvajajo organska gnojila v postopku staranja, se ne sprosti, kar bo zlahka uničilo zelenjavo. Zato, ko pride do pojavov sadik kadilcev, je treba povečati število in čas prezračevanja, tako da se lahko plin iz amoniaka v shedu pravočasno izprazni iz skladišča, da se prepreči nastanek onesnaženosti zraka.

2. Povečanje koreninske mulčice gnojil z vodo ohranja funkcionalne izdelke z mulčami tako, da zmanjša učinke gnilobe, ki ga ne bi prineslo gnilobe, in istočasno kot biološko bakterijsko gnojilo za gnojenje zavira okužbo korenskih bolezni.