Dom > Novice > Vsebine

Aminokislina Vloga

Sep 04, 2017

1, prebavo in absorpcijo proteinov v telesu skozi aminokislino, da se zaključi: kot telo prvih prehranskih elementov beljakovine, je njegova vloga pri prehrani prehrane očitna, vendar je ne more neposredno uporabiti v človeškem telesu, in se uporablja tako, da postane majhna molekula aminokislin.

2, učinek dušikovega ravnovesja: Kadar dnevna prehrana beljakovin in količina ustreznega, je vnos dušika iz izločkov dušika iz fekalij, urina in kože enak, znano kot skupno ravnovesje dušika. Pravzaprav so proteini in aminokisline med neprekinjeno sintezo in razpadom ravnovesja med. Normalni dnevni vnos beljakovin je treba hraniti v določenem razponu, nenadoma povečati ali zmanjšati količino vnosa hrane, telo lahko še vedno regulira presnovo beljakovin za vzdrževanje ravnotežja dušika. Eating preveč beljakovin, ki presegajo telo, da bi prilagodili sposobnost uravnotežiti mehanizem, se uniči. Ne jejte beljakovin, telo beljakovine še vedno razgradnje, nadaljevanje negativne dušikove ravnovesje, če ne pravočasno sprejmejo ukrepe za odpravo, bo sčasoma povzročila smrt protitelesa.

3, v sladkor ali maščevje: katabolizem aminokislin, ki ga proizvaja a-keto kislina, z različnimi lastnostmi, presnovo sladkorja ali lipidnega presnovka za presnovo. a-keto kislino lahko sintetiziramo v nove aminokisline ali pretvorimo v sladkor ali maščob ali v tricarboksilno kislino, da oksidira v CO2 in H2O ter sprosti energijo.

4, vključeni v sestavo encimov, hormonov, nekaterih vitaminov: kemična narava encima je protein (aminokislinske molekule), kot so amilaza, pepsin, holinesteraza, karbonska anhidraza, transaminaza in tako naprej. Sestava dušikovega hormona je protein ali njegov derivat, kot so rastni hormon, stimulacijski hormon ščitnice, adrenalin, insulin, spodbujanje črevesnega hormona in podobno. Nekatere vitamine se pretvorijo z aminokislinami ali v kombinaciji z beljakovinami. Encimi, hormoni, vitamini pri uravnavanju fiziološke funkcije, katalitični metabolizem igrajo zelo pomembno vlogo.

5, telo potrebuje esencialne aminokisline: odrasle esencialne aminokislinske zahteve približno 20% beljakovinskih potreb, - 37%.