Dom > Novice > Vsebine

Aminokislina Fizikalne in kemijske lastnosti

Sep 05, 2017

Aminokisline so osnovne sestavine razreda organskih spojin, ki vsebujejo amino in karboksilne skupine. V širšem pomenu je organska spojina, ki vsebuje alkalno aminokislino, ki vsebuje kislinsko karboksilno skupino, toda splošno aminokislino je strukturna enota, ki tvori protein.

Aminokisline so osnovne snovi, ki tvorijo beljakovine, potrebne za prehrano živali. Organske spojine, ki vsebujejo alkalne aminokisline in kisle karboksilne skupine. Amino skupina je alfa-amino na alfa ogljiku. Aminokisline, ki sestavljajo proteine, so večinoma alfa-aminokisline.

Aminokisline lahko skozi presnovo igrajo naslednje vloge: postanejo kisline, hormoni, protitelesa, kreatin itd. Obrnite se na ogljikove hidrate in maščobe; Oksidira ogljikov dioksid ter vodo in sečnino, ki proizvaja energijo.

Fizikalne in kemijske lastnosti

Aminokisline kot brezbarvni, več kot 200 ° C, tališče kot povprečno veliko višje tališče organskih spojin. Alfa-aminokislina ima štiri različne okuse kisline, sladke, grenke in sveže. Najbolj uporabljene arome so mononatrijev glutamat in glicin. Amino pass je na splošno netopen v vodi, raztopini kisline in raztopini alkalij, ni topen ali topen v organskih topilih, kot je etanol ali eter. Aminokisline v topnosti vode v razliki so zelo velike, kot je najmanjši topnostni tirozin, 25 ℃, tirozin se raztopi le 0,045 g vode 100 g, v vročem brisačnem topilu pa tirozin večja. Lizin in speramat sta pogosto prisotna v obliki klorovodikove kisline, ker sta zelo topna v vodi in sta zaradi drobnih delcev težko kristalizirati.

(1) barva in barva različnih skupnih aminokislin sta lahko brezbarvni kristali in kristalna oblika se spreminja s strukturo aminokislin. Na primer, l-monoglutaminska kislina je tetragon, D monoglutaminska kislina pa je diamantni kosmič.

(2) kristalizacija aminokislin visoke tališča, tališče je pogosto 200 ~ 200 ℃, veliko aminokislin na ali blizu tališča se razdeli na amin in CO2.

(3) večina aminokislin topne snovi je topna v vodi. Topnost različnih aminokislin v vodi je drugačna, kot so lizin, arginin in topnost v vodi. Topnost tirozina, cisteina in histidina je zelo majhna. Vse vrste aminokislin so topne v močnih bazah in močnih kislinah. A amino kisline so netopne ali rahlo topne v etanolu.

(4) okusne aminokisline in njihovi derivati ​​imajo določen okus, kot so kislo, sladko, grenko itd. Okus vrste je povezan z vrsto aminokislin in tridimenzionalne strukture. Na splošno ima aminokislina d tipa sladek okus in njegova sladka intenzivnost je višja od ustrezne aminokisline L1.

(5) ultravijolične absorpcijske lastnosti različnih skupnih aminokislin nimajo zmogljivosti za absorpcijo vidne svetlobe. Toda tirozin, triptofan in fenilalanin imajo očitne absorpcije v ultravijoličnem območju. Večina beljakovin vsebuje te tri aminokisline, zlasti tirozin. Zato lahko vsebnost beljakovin količinsko zaznamujemo z absorpcijo UV absorpcije 280 mm valovne dolžine.

Pomembna optična lastnost aminokislin je absorpcija svetlobe. 20 vrst Pr - AA je absorbcija svetlobe v vidnem območju ultravijolične (<220 nm)="" absorbiralo="" svetlobo="" v="" ultravijoličnem="" področju="" (v="" bližini="" ultravijoličnega="" pasu)="" (od="" 220="" nm="" do="" 300="" nm),="" le="" tri="" sposobnosti="" absorpcije="" svetlobe="" aa,="" trije="" vrste="" aminokislin="" so="" fenilalanin,="" tirozin="" in="" triptofan,="" ker="" sta="" r="" baz,="" ki="" vsebuje="" sistem="" konjugiranih="" dvojnih="" vezi="" s="" benzenovim=""> Styrene akrilni AA maksimalna absorpcija svetlobe pri 259 nm, sir AA pri 278 nm, barva AA pri 279 nm, proteini na splošno vsebujejo tri vrste ostankov AA, zato je njegova največja absorpcija pri okoli 280 nm valovne dolžine svetlobe, zato lahko uporabimo spektrofotometrično metodo primeren za določanje vsebnosti beljakovin. Osnova spektrofotometrične določitve vsebnosti beljakovin je zakon lambertovega piva. Absorpcija raztopine beljakovin pri 280 nm je sorazmerna z njeno koncentracijo.