Dom > Novice > Vsebine

Fiziološka aktivnost in absorpcija aminokislin

Oct 11, 2017

Huminska kislina (humana kislina, kratica HA) je rastlinski in živalski ostanek, Aminokislina ostane predvsem rastlina, skozi mikrobno razgradnjo in transformacijo, pa tudi vrsto zahtevnih geokemičnih reakcijskih procesov in nabrali razred organske snovi. Sestavljena je iz aromatičnih in njenih različnih funkcionalnih skupin polimernih organskih kislin z dobro fiziološko aktivnostjo in absorpcijo, aminokislinsko kompleksnostjo, izmenjavo in drugimi funkcijami. Huminska kislina je glavni element ogljika, vodika, kisika, dušika, žvepla, polivalentnih fenolnih aromatskih spojin in polikondenzata dušikovih spojin.

Široko porazdeljena v premogovem premogu, aminokislinski zemlji, sedimentih v vodi, živalskih iztrebkih, organskih gnojilih, živalskih in rastlinskih ostankov itd. Pogosto vidimo, da je zemlja črna, to je zato, ker je huminska kislina (ki ne vsebuje manj huminske kisline rumena) v nizkokakovostnem premogu (preostali premog, lignit, šota) vsebnost humične kisline najvišje (30 do 80%), sledi organski kompost (približno 5 do 20%). Premog je umetno oksidiran (kot je obdelan z zrakom, aminokislinski ozon ali dušikova kislina), da se tvori regenerirana huminska kislina

Glede na topnost v topilu in barvni razvrstitvi lahko aminokislino razdelimo na tri sestavine: ① raztopljen v acetonskem ali etanolnem delu, imenovanem rjava kislina; ② netopen v acetonskem delu, ki se imenuje črna fulvična kislina; ③ topen v vodi ali tanek Kislinski del se imenuje fulvic kisline

Za kmetijsko uporabo se lahko uporabljajo kot aditivi za hranilne snovi, korenine in dodatke za gnojilo Zhuanggan, gnojevko, regulator rasti rastlin, mešanico umetnih gnojil, hladno sredstvo Aminokislina, suša, sinergist sestavljenih gnojil ter dušik, fosfor, kalij in drugi elementi s humičnimi kislinskimi gnojili, z učinkovitostjo gnojila, izboljšanjem tal, spodbujanjem rasti pridelka, izboljšanjem kakovosti kmetijskih proizvodov in drugimi funkcijami. Huminska kislina in izcedne vode, atrazin in drugi pesticidi, mešani z aminokislino lahko izboljšajo učinkovitost, zaviranje preostale toksičnosti; natrijev humat je učinkovit pri zdravljenju gnilobe jabolk.

Aminokisline v vlogi rastlinske rastline imajo tri: 1) organski dodatek hranil za hranilne snovi; 2) kovinski ionski kelatni reagent. (Kalcij, magnezij, železo, mangan, cink, aminokislinski baker, molibden, bor, selen itd.) Se zlahka prenesejo v rastlino z delovanjem kompleksnih (kelatnih) kovinskih ionov ter bistvenih elementov in elementov v sledovih kalcij, izboljšati izkoriščanje različnih hranilnih snovi v rastlinah, 3) pripravke encimov. Aminokisline so pospeševalci in katalizatorji za sintezo različnih encimov v rastlinah, aminokislini, ki igrajo pomembno vlogo pri metabolizmu rastlin. Vendar pa aminokisline v tleh zlahka asimilirajo z bakterijami, se razgradijo, se ne smejo uporabljati kot osnovno gnojilo v tleh, ampak so iz listnih gnojil, razpršiti na listih, tako da rastline neposredno skozi list absorpcijo aminokislin in drugih elementi.