Dom > Novice > Vsebine

Nutritivne sestavine aminokislin

Jun 06, 2017

Aminokisline so najbolj osnovne snovi, ki tvorijo beljakovine v organizmih in so povezane z življenjskimi aktivnostmi, in so osnovne enote beljakovinskih molekul v organizmih, aminokislini, ki so tesno povezani z življenjskimi aktivnostmi organizmov. Ima posebno fiziološko funkcijo v protitelesu in je ena od nepogrešljivih hranil v organizmu.

Aminokislinska gnojila temeljijo na rastlinskih aminokislinah, s pomočjo njegove velike površinske aktivnosti in absorpcijske sposobnosti hranila (dušik, fosfor, kalij, železo, aminokislinski baker, mangan, cink, aluminij, bor, itd.), Ki so potrebni dodajo se rast in razvoj človeških rastlin ter organske in anorganske spojine, ki nastanejo z dodajanjem in kompleksiranjem. To gnojilo ne more le obdržati veliko elementov počasnega sproščanja in polne uporabe, ampak tudi lahko zagotovi stabilnost in dolgoročen učinek elementov v sledovih. Dober učinek je povečanje dihanja rastlin, izboljšanje procesa redoksov rastlin in spodbujanje metabolizma rastlin. Aminokislina Lahko spodbuja nastanek fotosinteze in klorofila ter fiziološke in biokemijske procese, kot so aktivnost oksidov, aktivnost encimov, kaljenje semen, absorpcija hranil ter rast in razvoj korenin, imajo očitne učinke promocije in aktivacije . Zlasti njegova afiniteto z rastlinami ni primerljiva z nobeno drugo snovjo. Učinkovitost aminokislinskega gnojila določa dolgoročni učinek organskega gnojila, hitrega delovanja gnojila, stabilnosti bio-gnojila in učinkovitosti mikro-gnojil. Ta prispevek obravnava predvsem uporabo aminokislin v kmetijstvu v tem gnojilu.

Aglomeracija tal je osnovna enota strukture tal. Uporaba aminokislin lahko spremeni previsoko soljo tal, premočno alkalno, disperzijo višine delcev v tleh, fizikalne in kemične lastnosti talne strukturne razlike, spodbujajo nastanek aglomeracije tal, po uporabi aminokislin, aminokislino, tla v razsutem stanju očitno se je zmanjšala gostota, povečala se je skupna poroznost in zmogljivost zadrževanja vode, kar je pripomoglo k izboljšanju sposobnosti ohranjanja in oploditve tal v tleh ter tako ustvarilo ugodne pogoje za rast in razvoj korenine rastline.

Mikroorganizem tal je eden pomembnih dejavnikov pri sestavi tal, preoblikovanju organske in anorganske kakovosti tal, kolesarjenju elementov hranil in nastanku encimov v procesu rastlinske življenjske aktivnosti. Aminokisline lahko spodbujajo mikrobne aktivnosti v tleh, povečajo število mikroorganizmov v tleh in povečajo aktivnost encimov v tleh. Veliko število domačih in tujih raziskav je potrdilo, da uporaba aminokislin lahko povzroči aerobne bakterije, aktinomicete, razgradnjo vlaken števila bakterije povečale. Prednostno je pospešiti mineralizacijo organskih snovi in ​​spodbujati sproščanje hranilnih elementov.

S hitrim razvojem kemične industrije se povečuje proizvodna in aplikacijska količina kemičnih gnojil, uporaba kemičnih gnojil pa je imela pomembno vlogo pri razvoju kmetijske proizvodnje, toda težave, kot je povečanje uporabe gnojil, stroški naložb in zmanjšanje porabe gnojil se postopno odražajo.