Dom > Novice > Vsebine

Nutrition Amino Acid

Sep 25, 2017

Aminokislinska akcija

1, prebavo in absorpcijo beljakovin v telesu dosežemo z aminokislinami: kot prvi prehranski elementi beljakovin v telesu in njegova vloga pri prehrani hrane je očiten, vendar ga ni mogoče uporabiti neposredno v človeškem telesu, ampak skozi majhne molekule v aminokislino po uporabi.

2. Ravnovesje dušika: kadar je kakovost in količina beljakovin v dnevni prehrani ustrezna, je količina porabljenega dušika enaka količini dušika, izpuščenega iz gnoja, urina in kože, kar se imenuje celotno ravnotežje dušika. Pravzaprav je ravnovesje med beljakovinami in aminokislinami, ki se nenehno sintetizirajo in razgrajujejo. Beljakovine je treba hraniti v določenem razponu, telo pa lahko uravnava presnovo beljakovin za vzdrževanje dušikovega ravnovesja. Mehanizem ravnotežja se lahko uniči s preveliko količino preveč beljakovin in nad telesno sposobnostjo regulacije. Proteina se sploh ne jedo, beljakovina v telesu pa se še vedno razgradi in negativno razmerje dušika je nenehno prisotno. Če ne naredite korektivnih ukrepov pravočasno, boste sčasoma povzročili smrt protitelesa.

3. Pretvarjanje v sladkor ali maščevje: katabolizem aminokislin povzroči a-ketoacid, ki se metabolizira s presnovnimi potmi sladkorja ali maščob z različnimi lastnostmi. A-ketoacid lahko uporabimo za sintetiziranje novih aminokislin ali pretvorbo v sladkor ali maščobo ali v tricarboksiciklično oksidacijo, da se razgradi v CO2 in H2O ter sprosti energijo.

4, sodelujejo v encimu, hormonu, nekaterih vitaminih: kemijska narava encima je protein (aminokislinske molekule), kot so amilaza, pepsin, holinesteraza, karbonska anhidraza, transaminaza itd. Komponente dušikovih hormonov so beljakovine ali njihovi derivati, kot so rastni hormon, tirotropni hormon, epinefrin, insulin in enterotropni hormon. Nekateri vitamini so narejeni iz aminokislin ali se kombinirajo z beljakovinami. Encimi, hormoni in vitamini igrajo pomembno vlogo pri uravnavanju fizioloških funkcij in katalitičnega metabolizma.

5. Zahteve za esencialne aminokisline človeškega telesa: zahtevana količina esencialnih aminokislin za odrasle je približno 20 odstotkov beljakovin, 37 odstotkov.

Amino kisline

1. Preživetje življenja

Če telesu pri starejših manjkajo beljakovine, se sinteza upočasni. Na splošno starejši potrebujejo več beljakovin kot mladi odrasli, povpraševanje po metioninu in lizinu pa je večje kot pri mladih odraslih. Ljudje, starejši od 60 let, bi morali porabiti približno 70 gramov beljakovin na dan in zahtevajo, da beljakovine vsebujejo potrebne aminokisline na popoln in ustrezen način, tako visoko kakovostne beljakovine in podaljšajo življenjsko dobo.

2. Aminokisline se večinoma uporabljajo pri pripravi infuzije spojine aminokislin, terapevtskih zdravil in sintetičnih peptidnih zdravil. Trenutno se kot zdravilo uporablja več kot sto aminokislin, vključno z 20 aminokislinami, ki sestavljajo beljakovine in več kot 100 aminokislin, ki tvorijo ne-beljakovine.

Z različno aminokislinsko sestavo sestavljenih pripravkov v sodobni prehranski infuzijski prehrani in prehrambenih "elementih" zavzema zelo pomemben status pri terapiji, prehrani, ohranjanju kritično bolnih bolnikov, ki rešujejo paciente, pozitivno vlogo pa postane ena bistvenih medicinskih sort v sodobna medicina.

Glutaminska kislina, arginin in asparaginska kislina, cistin, L-dopa funkcija ločeno zdravljenje nekaterih bolezni, kot so aminokisline, ki se uporabljajo predvsem za zdravljenje bolezni jeter, gastrointestinalne bolezni, možganov, bolezni srca in ožilja, bolezni dihal in se uporabljajo za izboljšanje mišične energije , pediatrična prehrana in razstrupljanje itd. Poleg tega so aminokislinski derivati ​​pokazali obljube pri zdravljenju raka.

Prehrana hrane

Antibody bistvenega vnosa človeške hrane za preživetje, da bi ohranili normalno fiziološko, biokemijsko, imunsko funkcijo in življenjske aktivnosti, kot so rast, metabolizem v telesu po prebavi, absorpciji, metabolizmu, spodbujanju rasti in razvoja protiteles, duševno zdravje, preprečevanje preprečevanja napak, podaljšanje življenjske dobe integriranega procesa se imenuje prehrana. Aktivna sestavina v hrani se imenuje hranilo.

Kot sestavino človeškega telesa je najosnovnejši material beljakovin, lipidov, ogljikovih hidratov, anorganske soli (in sicer mineralov, vključno z glavnimi elementi in elementi v sledeh, vitaminov, vode in živilskih vlaken, je tudi potrebno hranilo za človeško telo. prehranske funkcije v telesu, vendar so tesno povezane s procesom metabolizma in sodelujejo, spodbujajo in urejajo življenje. Telo povezuje z zunanjim svetom s hrano, ohranja relativno konstanto notranjega okolja in dopolnjuje enotnost in ravnovesje notranjega in zunanjega okolja.