Dom > Novice > Vsebine

Titracija krivulje aminokisline kisline

Nov 02, 2017

Aminokisline so spojine, ki so substituirane z aminokislinami, ki vsebujejo amino in karboksilne skupine. Podobno kot hidroksi kisline se lahko aminokisline delijo na alfa-beta, gamma -... W-aminokisline, aminokisline, ki jih dobimo s proteolizo, so alfa-aminokisline in jih je le dva, kar je so osnovne enote, ki tvorijo beljakovine.

Aminokisline so osnovne snovi, ki tvorijo beljakovine, potrebne za prehrano živali. Organske spojine, ki vsebujejo alkalne aminokisline in kisle karboksilne skupine. Amino skupina je alfa-amino na alfa ogljiku. Aminokisline, ki sestavljajo proteine, so večinoma alfa-aminokisline.

Aminokisline lahko skozi presnovo igrajo naslednje vloge: postanejo kisline, hormoni, protitelesa, kreatin itd. Obrnite se na ogljikove hidrate in maščobe; Oksidira ogljikov dioksid ter vodo in sečnino, ki proizvaja energijo.

Aminokisline kot brezbarvni, več kot 200 ° C, tališče kot povprečno veliko višje tališče organskih spojin. Alfa-aminokislina ima štiri različne okuse kisline, sladke, grenke in sveže. Najbolj uporabljene arome so mononatrijev glutamat in glicin. Amino pass je na splošno netopen v vodi, raztopini kisline in raztopini alkalij, ni topen ali topen v organskih topilih, kot je etanol ali eter. Aminokisline v topnosti vode v razliki so zelo velike, kot je najmanjši topnostni tirozin, 25 ℃, tirozin se raztopi le 0,045 g vode 100 g, v vročem brisačnem topilu pa tirozin večja. Lizin in speramat sta pogosto prisotna v obliki klorovodikove kisline, ker sta zelo topni v vodi in jih je težko kristalizirati zaradi razkroja [5].

(1) barva in barva različnih skupnih aminokislin sta lahko brezbarvni kristali in kristalna oblika se spreminja s strukturo aminokislin. Na primer, l-monoglutaminska kislina je tetragon, D monoglutaminska kislina pa je diamantni kosmič.

(2) kristalizacija aminokislin visoke tališča, tališče je pogosto 200 ~ 200 ℃, veliko aminokislin na ali blizu tališča se razdeli na amin in CO2.

(3) večina aminokislin topne snovi je topna v vodi. Topnost različnih aminokislin v vodi je drugačna, kot so lizin, arginin in topnost v vodi. Topnost tirozina, cisteina in histidina je zelo majhna. Vse vrste aminokislin so topne v močnih bazah in močnih kislinah. A amino kisline so netopne ali rahlo topne v etanolu.

(4) okusne aminokisline in njihovi derivati ​​imajo določen okus, kot so kislo, sladko, grenko itd. Okus vrste je povezan z vrsto aminokislin in tridimenzionalne strukture. Na splošno ima aminokislina d tipa sladek okus in njegova sladka intenzivnost je višja od ustrezne aminokisline L1.

(5) ultravijolične absorpcijske lastnosti različnih skupnih aminokislin nimajo zmogljivosti za absorpcijo vidne svetlobe. Toda tirozin, triptofan in fenilalanin imajo očitne absorpcije v ultravijoličnem območju. Večina beljakovin vsebuje te tri aminokisline, zlasti tirozin. Zato lahko vsebnost beljakovin količinsko zaznamujemo z absorpcijo UV absorpcije 280 mm valovne dolžine.

Krivulja titracije na osnovi aminokislinske kisline

Glycine, na primer: Moore glicin, topen v vodi, pH raztopine 5,97, s standardno titracijo NaOH in HCl, pH vrednost raztopine kot ordinat, dodajanje HCl in NaOH, abscisa pomeni število molov risbe, titracijsko krivuljo . Zelo pomembna značilnost te krivulje je, da pri pH = 2,34 in pH = 9,60 obstajajo dve prečni točki, ki sta pK1 in pK2. Pravilo: pH [R]. > pH> pK2 ', [R] [R +]> [R +]; Ko je pH pI, je neto naboj nič, [R] = [R-]; Ko je pH Ko imate pH> pI, je neto naboj "